kkj

kkj

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Όχι άλλα ματόχαντρα μαζί με τους Σταυρούς στους λαιμούς σας!

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος προστασίας από το μάτιασμα, είναι το ματόχαντρο, ένα φυλαχτό που αποτελείται από μία χάντρα και μέσα...Ο πιο διαδεδομένος τρόπος προστασίας από το μάτιασμα, είναι το ματόχαντρο, ένα φυλαχτό που αποτελείται από μία χάντρα και μέσα της ένα γαλάζιο μάτι.
Η προέλευσή του είναι αιγυπτιακή, από το μάτι του Ώρου. Το χρώμα συμβολίζει τη θάλασσα ή/και τον ουρανό, τους τόπους όπου θέλουμε χαθεί η αρνητική ενέργεια.
Η Εκκλησία μας παραδέχεται τη βασκανία, αλλά για την αντιμετώπισή της έχει ειδική ευχή και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται τα παγανιστικής προελεύσεως ξεματιάσματα. Ούτε βέβαια τα ματάκια του Ώρου τα οποία από άγνοια κρεμούμε πολλοί στους λαιμούς και στους εσωτερικούς καθρέπτες του αυτοκινήτου μας μόνα τους αλλά πολλές φορές και μαζί με τον Πανάγιο Σταυρό του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού! Είναι δυνατόν η δύναμη του Σταυρού που κατακαίει τους δαίμονες να έχει την ανάγκη ενίσχυσης από φυλακτά και μάλιστα τέτοιας προέλευσης; Όποιος λοιπόν φοράει Σταυρό και όποιος έχει μυστηριακή ζωή δεν έχει ανάγκη από κανένα ματάκι να τον φυλάει από τη βασκανία. Πώς είναι δυνατόν να βάζουμε το σκοτάδι δίπλα στο φως, το διάβολο δίπλα στο Χριστό μας; Καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο και με τη χρήση τέτοιων φυλακτών δίνουμε δικαίωμα στον πονηρό.

Είναι λοιπόν μεγάλο λάθος να τα κρεμάμε σε λαιμούς και αυτοκίνητα. Ξεκρεμάστε τα και μη φοράτε τίποτα άλλο εκτός από το Σταυρό του Κυρίου μας! Η Εκκλησία κατά την ώρα της τελέσεως της κατηχήσεως στην Βάπτιση μιλά για πόλεμο με τις δυνάμεις του σκότους και ότι ο νεοφώτιστος πρόκειται να γίνει στρατιώτης του Χριστού, δίνοντας μετά την Βάπτιση το όπλο ενάντια σε όλ’ αυτά που είναι ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου.  Φυσικά η εκκοσμίκευση και η χαλάρωση από τα πνευματικά μας έκανε να θεωρούμε το «ματάκι» ποιο αποτελεσματικό στην προστασία απ’ ότι ο Σταυρός, δίχως όμως να γνωρίζουμε την παγίδα του διαβόλου, ο οποίος «διέβαλε» τον νου μας για να το θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι κακό.  Παρ’ όλ’ αυτά το ματάκι για την Εκκλησία θεωρείτε δαιμονικό σύμβολο και απαγορεύει στους πιστούς την χρήση του, ιδίως ως μαρτυρικό την ώρα της Βάπτισης.
         Τι πρέπει να κάνουμε; Κατ’ αρχάς πρέπει να αφαιρέσουμε τα σύμβολα που ελκύουν τους δαίμονες και όχι την Χάρη του Θεού, δηλ. το ματάκι, το ζώδιο, το σύμβολο της ειρήνης κ.α. και να επαναφέρουμε στο σώμα μας τον Σταυρό του Κυρίου μας, ως χαρά των Αγγέλων και των ανθρώπων.  Να εξομολογούμαστε συχνά, έχοντας διαρκή μετάνοια για τις πράξεις μας και να αναζητούμε σε οποιαδήποτε κατάσταση το έλεος του Θεού, είτε μέσω της προσευχής, είτε μέσω των Πρεσβυτέρων της Εκκλησίας, των ευχών του τιμίου πρεσβυτερίου!  Με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε Εκκλησία και εμπιστευόμαστε ως μέλη Αυτής, την Κεφαλή τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος σκέπει και φρουρεί τα παιδιά του από τις αντικείμενες δυνάμεις, ως εξουσιαστής και Άρχων της Ειρήνης.
Ποια σφαίρα θα μπορέσει να διαπεράσει αυτό το αλεξίσφαιρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορευονται οι ύβρεις τα σχόλια με άσεμνο περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως ευχαριστώ

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.